Övervakningskamera för hemmet? Det här bör du tänka på

Att sätta upp en övervakningskamera runt villan för att bevaka sin egen tomt har blivit populärare. Tekniken har blivit mer tillgänglig och det krävs inga större investeringar. Det finns olika modeller för inomhusbruk och utomhusbruk.

Många övervakningskameror är helt trådlösa, enkla att hantera och montera. Prylstaden har ett bra utbud och de flesta modeller kommer med wifi för smidigare övervakning. Här kan du läsa om vad du bör tänka på när du väljer övervakningskamera till hemmet.

I regel krävs inget tillstånd som privatperson

Att kameraövervaka sin egen tomt eller villa kräver i regel inget tillstånd vilket bidrar till allt fler skaffar kameraövervakning till hemmet. Placeringen av kamerorna är viktig så du inte råkar övervaka allmänna platser. Du får nämligen bara övervaka det som finns inom din tomtgräns, annars kan du bryta mot lagen.

Du får inte sprida bilder och filmer på nätet och du får bara övervaka i egenskap av privatperson. Det är lätt att ställa in kameror så de bara riktas mot din egen bostad och tomt. Därför är det sällan ett problem att montera upp kameror så du håller dig inom riktlinjerna.

Att välja rätt modell för utomhusbruk

Ska du montera övervakningskamera utomhus ska du välja en för utomhusbruk. Kamerorna är speciellt framtagna för att klara av väder och skiftande temperaturer. Utbudet är relativt stort och det finns många praktiska funktioner.

Reser du mycket och vill följa vad som sker runt hemmet på resande fot? Då är det bra att välja en modell som startar vid rörelse eller ljud. På så sätt slipper du belasta Wi-Fi i onödan. En bra sak att tänka på är att en högre upplösning på bilden kan kräva en bättre uppkoppling.

 Det finns även modeller med LED-belysning i kombination med rörelsedetektorer. En bra funktion årets mörkare månad. Är du bortrest mycket kan det även vara bra att satsa på modeller med bra batterier eller som kan kopplas upp mot elnätet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.