Tips för att hantera din stress på fritiden

Ett aktivt liv är givetvis viktigt för att sänka stressnivåer i kroppen. Det är däremot inte det enklaste i vår hektiska vardag. En betydande pusselbit har att göra med balansen av hem och karriär, samtidigt som du behöver tid för att umgås med dina nära och kära.

Det är ofta svårt att få allt detta att gå ihop – något som ofta skapar den obehagliga känslan av stress. Här nedan presenterar vi några användbara övningar för att hantera den på ett bättre sätt.

1.     Identifiera vad som stressar dig

För att komma till bukt med problemen behöver du veta vilka saker som triggar stresskänslorna. Det kan vara allt från din situation på arbetsplatsen till alldeles för höga krav på dig själv, men även utomstående faktorer som du hittar i din omgivning.

2.     Använd hjälpmedel

Många svenskar använder CBD för att förbättra sin sömn. Det är dessutom lagligt enligt AlltomCBD, samtidigt som ämnet innehåller en rad med andra hälsofördelar. Ett ytterligare hjälpmedel är att besöka en terapeut, specifikt för att identifiera problematiken. Här kan det handla om KBT-övningar där man ser på saken utifrån, eller planera in brytpunkter i livet som ger dig tid för återhämtning.

3.     Gör en handlingsplan

När du har kommit på varför du känner stress är det viktigt att du planerar därefter. I ett första skede kan det vara bra att gå igenom alla negativa tankar du har, men även fundera på varför du känner dem.

Att reflektera kring olika påtänkta scenarion i ditt huvud kan hjälpa dig hitta svaren. Att se hur realistiska de är, eller att ändra ditt förhållningssätt kan få dig att inse att de faktiskt är tankar och inte sanning.

Förutom detta kan du även byta till ett lugnare jobb, eller helt enkelt välja en annan karriär. I Sverige är det många som gör klivet till andra arbetsplatser för ett eventuellt lönelyft, men också för att byta bana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.